Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Πως δημιουργούνται οι Ειδήσεις...






Πάνε πάνω από δύο χρόνια από τότε που σύμπασα η Ελλάς εδονείτο από το "σκάνδαλο" Ζαχόπουλου, το οποίο ουδείς σήμερα θυμάται. Τότε όμως είχε παίξει αρκούντως σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του κλίματος που οδήγησε την τότε κυβέρνηση σε αποδιοργάνωση και άνοιξε τον δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας από το σημερινό συνονθύλευμα. Έγραφα λοιπόν στις 9-2-2008 παλαιάς χρονολόγησης στην ιστοσελίδα http://www.filosofia.gr/ :

Είμαι ένα Θείον Βρέφος που ως "φαιά εξουσία", ως "δύναμη πίσω από τον Θρόνο", διευθύνω τα τελευταία χρόνια τον πολιτικό σχεδιασμό και την στρατηγική και τακτική πρακτική του μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος της χώρας. Βεβαίως βρισκόμαστε στην αντιπολίτευση, πράγμα που κάθε άλλο παρά μας αρέσει. Κεντρική ιδέα της στρατηγικής μου είναι ότι, δεδομένης της αδυναμίας μας ως κόμμα να κερδίσουμε αυτόνομα την εξουσία, θα προχωρήσουμε στην καταβαράθρωση του κύρους του πολιτικού κόσμου ώστε να προωθηθούν μικρότερα κόμματα και να επανέλθουμε ηγούμενοι ενός συνασπισμού Ιταλικού τύπου. Το ζητούμενο είναι η διαρκής συντήρηση κλίματος σήψης, γκρίνιας, μιζέριας και δυσαρέσκειας ανεξαρτήτως πραγματικού ή μη περιεχομένου. 
Μεταξύ των άλλων project που έχω στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής υπάρχει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον: έχοντας πάρει την ιδέα από τα γεγονότα Βαρθολομαίου της περασμένης χρονιάς θέλω να στήσω κάτι παρόμοιο. Με τη συνεργασία του Αρκούδου, με τον οποίο έχουμε ήδη συμφωνήσει να μοιράσουμε το πτώμα του νυν κυβερνώντος κόμματος, ρίχνουμε μιά σέξυ γραμματέα δίπλα σ' έναν Συμπαθητικό Χοντρούλη Εξηντάρη, που όμως τυχαίνει να είναι φίλος και έμπιστος του Πρωθυπουργού. Αυτός είναι και ο στόχος. Να τον παρουσιάσουμε σαν αναξιόπιστο και ανίκανο άνθρωπο, περιβαλλόμενο από αναξιόπιστους και διεφθαρμένους ανθρώπους. 
Καταγράφουμε λοιπόν τις ερωτικές συνευρέσεις του Συμπαθητικού Χοντρούλη και όλες τις κρεββατοκουβέντες και είμαστε έτοιμοι για την έναρξη της νέας σκανδαλοεκστρατείας. Ποιό όμως θα είναι το σκάνδαλό μας; Όχι βέβαια το ότι ο Συμπαθητικός Χοντρούλης γεύεται τον απαγορευμένο καρπό! Η εποχή της Κριστίν Κήλερ και του Προφιούμο είναι πολύ πίσω! Το σκάνδαλο θα είναι το ότι το Πρωθυπουργικό Γραφείο ήξερε τις παρεκτροπές του φίλου του Πρωθυπουργού και τις συγκάλυπτε. Πρέπει λοιπόν κάποιο μέρος του υλικού μας να φτάσει στο περί ου ο λόγος Γραφείο μέσα από "καθαρά" μονοπάτια. Φωνάζω λοιπόν τον Ελέφαντα, ένα από τα καλύτερα στελέχη του μηχανισμού δημοσιότητας που διαθέτω και του αναθέτω τη δουλειά. Θα πουλήσει εκδούλευση στο ανωτέρω Γραφείο και θα του πασάρει το υλικό. Γνωρίζοντας πως λειτουργούν αυτές οι καταστάσεις υποθέτω ότι θα κάνουν 15 μέρες με ένα μήνα μέχρι να βγάλουν άκρη και να κάνουν κάτι. Την κατάλληλη στιγμή θα βγει το θέμα στην επιφάνεια μέσα από τρίτα κανάλια, υπεράνω υποψίας. Κατόπιν θα αρχίσουν οι ενορχηστρωμένες ερωτήσεις από το ίδιο δημοσιογραφικό όχλο που χρησιμοποιήθηκε για να καταρρακώσει τη μνήμη του Βαρθολομαίου και να δικαιώσει το δολοφόνο του. Και πάνω εκεί θα βγει η βόμβα, ότι το Πρωθυπουργικό Γραφείο Γνώριζε αλλά Σιωπούσε. Και να τα ερωτήματα και να οι υποθέσεις και να τα σενάρια! 
Πάνω στο καλό, χαλάει η σούπα. Εκεί που συντονιζόμαστε με τον Αρκούδο και τη Νυφίτσα για τον σχεδιασμό των τελευταίων λεπτομεριών, ο Συμπαθητικός Χοντρούλης εξαναγκάζεται σε παραίτηση και πηδά από το μπαλκόνι. Και νάσου να βγαίνουν στην επιφάνεια οι πληροφορίες για τους δικούς μου ανθρώπους που ξεκίνησαν την ιστορία και νάσου να ξεμπροστιάζονται οι άνθρωποι του Αρκούδου μέχρι σημείου που ένας από αυτούς να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και όλο το project φαίνεται έτοιμο να βγει στην επιφάνεια. Κάτι πρέπει να κάνω για να γυρίσει αλλού η προσοχή. 
Καίω λοιπόν τον Ελέφαντα. Βάζω ένα Μεγάλο Κανάλι να κατηγορήση τον συνεταίρο του τον Ταρζάν ως μεταφορέα του υλικού. Αγριεύει αυτός βάζει κάτω και ψάχνει δυό πράγματα, έχει και κάτι άλλα προηγούμενα με τον Ελέφαντα και ξαφνικά όλοι κουβεντιάζουν για τον τελευταίο και τον Ταρζάν και ξεχνούν εμένα και τον Αρκούδο. Πάνω στην ώρα αποφασίζει και η Νυφίτσα να παραδώσει την δική της πίττα στον Λαδοπόντικα και όλα πάνε καλά. 
Ουφ, πάλι τη γλυτώσαμε! Ούτε τον καιρό που έβγαλα τον καλύτερο συνεργάτη του Αρχηγού μου τραβεστί για να τον εξοβελίσω, δεν κινδύνεψα τόσο να με πάρουν είδηση. 
Εμείς τα Θεία Βρέφη δεν αντέχουμε το φως...

Μπορεί να έπεσα έξω στο τελικό κυβερνητικό σχήμα που προέκυψε, αφού τότε ουδείς θα μπορούσε να προβλέψει την ταχύτητα της κατάρρευσης της κυβέρνησης Καραμανλή και την δύναμη της ώθησης που έδωσε το εκδοτικοεργολαβικό κατεστημένο στον Γιωργάκη.
Ο οποίος όμως, συνεπής στις υποχρεώσεις που ανέλαβε απέναντί του προχωρά με γοργά βήματα στην υλοποίηση τους, αφήνοντας κατά τα άλλα τον τόπο σε απόλυτη ακυβερνησία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου