Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Περί Αλλαγής

Είμαστε παραπονιάρικος λαός εδώ που τα λέμε. Αλλάζει κάτι, παραπονιόμαστε πως μας ξεβόλεψε. Δεν αλλάζει, παραπονιόμαστε πως τελμάτωσε.
Να για παράδειγμα, στις αρχές του Ιουλίου είχε κάνει τον γύρο των blogs η είδηση ότι στο Earth του google maps 
http://maps.google.com/ υπήρχε η ακόλουθη εικόνα:


Και είχε ξεσηκωθεί ο σχετικός θόρυβος και το παράπονο και η διαμαρτυρία.Προς ενημέρωσιν των ενδιαφερομένων, εν όψη της επισκέψεως του Γεωργάκιου του Μικρού - και του στρατού των παρατρεχάμενών του - στην Συμβασιλεύουσα η τάξις απεκατεστάθη, τα εθνικά ιδεώδη επικράτησαν, οι βάρβαροι απωθήθηκαν στις άνυδρες στέπες τους, ο πολιτισμός νίκησε και το δίκαιον επετεύχθη. Ιδού η νέα εικών του Λευκού Πύργου της Θεσσαλονίκης στην ανωτέρω διεύθυνση:


Έτσι, για να μην παραπονευόμαστε μόνον. Όπως βλέπετε, υπήρχε λόγος ΚΑΙ για την μαζική στρατολόγηση υπουργών, υφυπουργών και βοηθητικού προσωπικού ΚΑΙ για την μαζική εκστρατεία τους στα ουζάδικα της Θεσσαλονίκης: Η αποκατάσταση του κύρους της χώρας στο Earth του google maps.
Μόνον μια απορία μου έχει μείνει. Εκείνος ο κος Μπουτάρης, δεν είναι ο ίδιος που είχε συγκινήσει το Πανελλήνιον κάποια χρόνια πριν, με την δια της τηλοψίας εξομολόγηση του αγώνα του για αποτοξίνωση από τον αλκοολισμό του; Τώρα τι έγινε; Αποφάσισε ότι δημαρχιλίκι χωρίς ουζάκι δεν γίνεται ή εξήσκησε την πρωθυπουργική του εξουσία ο Γιωργάκης και τον παρέσυρε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου