Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Η Φύση της Εξουσίας - (Μια Παρωδία)




Πολλές και διαφορετικών τάσεων ομάδες στην εποχή μας, έρχονται να αμφισβητήσουν την σημαντικότερη ίσως κατάκτηση του ανθρώπινου πνεύματος. Μιλάμε για την εξέλιξη του παλιού θεσμού της Ηγεσίας, σε Εξουσία. 
Αν και μπορούμε να διακρίνουμε στην πρώτη κάποια σπέρματα της δεύτερης, δεν είναι παρά η πρώϊμη, πρωτόγονη και άτεχνη μορφή της. Ενώ στην δεύτερη ενσωματώνονται όλα εκείνα τα επιτεύγματα της ιστορικής πορείας του ανθρώπου, που δικαιώνουν τον χαρακτηρισμό του ως κορωνίδα της Δημιουργίας. 
Αναποτελεσματική και διακοπτόμενη η πρώτη, απόλυτη και διηνεκής η δεύτερη. Προσανατολισμένη σε μια κακώς εννοούμενη υπευθυνότητα η πρώτη, κάτοχος της γνώσης του καθευτού δικού της Δικαίου η δεύτερη. Υπό αίρεση και καθαίρεση όταν οι φορείς της αποτυγχάνουν η πρώτη, διαρκής και αιώνια με την απλή αντικατάσταση των φθαρμένων εξαρτημάτων της η δεύτερη. Η πρώτη στηρίζεται σε φυσικές ανάγκες των ανθρώπων και άρα είναι υποκείμενη στις αλλαγές της διάθεσής τους ή των απόψεών τους. Ενώ η δεύτερη στηρίζεται στην Ελέω Θεού Φύση της και διαμορφώνει η ίδια τις διαθέσεις και τις απόψεις των υπηκόων της. 
Μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι αυτή η μόδα της εποχής, αποτελεί έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Και να καλέσουμε τους τρέχοντες φορείς της Εξουσίας να πάρουν άμεση εκδίκηση για το έγκλημα αυτό. Τα μέσα υπάρχουν: 
Κινητοποιήστε ξανά τις κρατημένες τώρα σε αδράνεια ομάδες των αφιονισμένων παιδιών' μόνο που με το που θα αρχίσουν τους εμπρησμούς τσακίστε τα στο ξύλο. Θα αποδειχθεί έτσι η Δύναμη του Κράτους, όταν βρίσκεται στα σωστά χέρια. Κάψτε το επόμενο καλοκαίρι όσα δάση είχατε αφήσει άκαυτα δυό χρόνια πριν. Αλλά συλλάβετε αμέσως και παραπέμψτε σε πολυδιαφημιζόμενες δίκες τους εμπρηστές. Θα αποδειχθεί έτσι η αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης που Ξέρει. Ορίστε ανίκανους και με προδιάθεση στην διαφθορά δημόσιους λειτουργούς. Και μόλις είναι κατάλληλη η χρονική στιγμή, αρπάξτε τους, διαπομπεύεστε τους και στείλτε τους στην φυλακή. Θα αποδειχθεί έτσι ότι τώρα που η Εξουσία είναι παρούσα, τίποτε δεν ξεφεύγει από το Βλέμμα της. 
Και όταν όλα θα είναι έτοιμα, μπορεί να γίνει η Μεγάλη Κίνηση. Ανακοινώστε την χρεωκοπία της Χώρας, για την οποία θα φταίνε Όλοι οι προηγούμενοι κυβερνήτες φυσικά. Και εν ανάγκη πάρτε και το κεφάλι του αναλώσιμου “Παιδός του Πατρός”, που έχετε τοποθετήσει ως πρωθυπουργό. Και με την γνωστή μέθοδο των “Κορακιών”, κάντε νόμιμη ιδιοκτησία σας την υποθηκευμένη ακίνητη και κτηματική περιουσία της. 
Να δούμε ύστερα από αυτό, ποιος θα τολμήσει να συνεχίσει να σας αμφισβητεί. Να αμφισβητεί την μεγαλύτερη πρόοδο που υπήρξε ποτέ στην Πολιτική Θεωρία: “Οι Σοσιαλιστές στην Κυβέρνηση, τα ΜΜΕ στην Εξουσία”. 
Γιατί διστάζετε; Δεν βλέπετε ότι έχετε ήδη επιτύχει; Θέλετε παραδείγματα, για να πεισθείτε ότι όλα είναι ήδη έτοιμα για να αποτινάξετε και τους τελευταίους “αόρατους μανδύες”; Δεν είχατε οδηγήσει μεθοδικά σε αποτυχία, με λαϊκές κινητοποιήσεις και προσφυγές στο ΣτΕ, την αξιοποίηση του Ελληνικού - και ταυτόχρονα κατηγορούσατε για αδράνεια τους διαχειριστές του; Και τώρα παραδίδετε στον Εμίρη του Κατάρ – και στις δικές σας κατασκευαστικές εταιρίες -, όχι ένα κλάσμα αυτής της έκτασης, αλλά το σύνολό της; Και αντί να επικρίνεστε, επικροτήστε από τους ίδιους εκείνους που φώναζαν τότε για “οικολογικό έγκλημα”; Που στο κάτω – κάτω δικοί σας υπάλληλοι ήσαν και τότε και τώρα; 
Ας λείπουν όμως τώρα οι μακρηγορίες. Θα έχουμε την ευκαιρία να αναφερθούμε σε λεπτομέρειες και παραδείγματα, αν σας χρειάζεται και άλλη τόνωση της αποφασιστικότητας σας. 
Κλείνω εδώ τις προτροπές μου με την ευχή η Εξουσία σας να είναι Αιώνια!!...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου