Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Εικόνες από το Μέλλον μας ή Προετοιμασία της Κοινής Γνώμης δια της Τέχνης;

Μικρογραφία9:19

Κατωτέρω παρατίθεται η περίληψη της ταινίας "HOW TO GET RID OF OTHERS" ήτοι "ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ" (παραγωγής 2007 παρακαλώ!), την οποία προέβαλλε το σινέ+ της ΕΡΤ την 01.00 της 18/02/11.
Να στοιχηματίσω ότι στο προσεχές διάστημα θα δούμε πλειάδα παρόμοιων πονημάτων, περισσότερο ή λιγότερο καλλιτεχνικών, από κρατικά και ιδιωτικά κανάλια;
Ο πολύ αγαπητός μου Όσκαρ Ουάιλντ, είχε γράψει στον καιρό του ότι "Η Ζωή μιμείται την Τέχνη' και όχι το αντίθετο όπως είθισται να πιστεύεται" http://www.filosofia.gr/forum/viewtopic.php?p=44389#44389.
Στο διάστημα που μεσολάβησε, ανακαλύφθηκαν οι τεχνικές μέσω των οποίων η Ζωή χειραγωγήται δια της Τέχνης, ανεξαρτήτως των προθέσεων των δημιουργών της.
Ευτυχώς μας μένει πάντοτε η κύρια κατά Oscar Fingall O’ Flahertie Wills Wilde συνιστώσα του όλου οικοδομήματος της Νόησης, η Κριτική http://www.filosofia.gr/forum/viewtopic.php?p=46840#46840.
 

http://tvradio.ert.gr/details.asp?pid=3252440&chid=5
HOW TO GET RID OF OTHERS
Έτος παραγωγής: (2007)

Στη Δανία του κοντινού μέλλοντος, τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν. Μετά την επιβολή στρατιωτικού νόμου, η πολιτεία ψηφίζει ειδικό κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο όσοι προσφέρουν στην κοινωνία λιγότερα από όσα καταναλώνουν, θα εκτελούνται! Ο στρατός ξεκινά να συλλαμβάνει παντού κόσμο τον οποίο στοιβάζουν σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ένα από αυτά το διοικεί ο ταγματάρχης Άντερσον. Προσπαθεί να δημιουργήσει ένα νέο Γκουαντάναμο, κλείνοντας υπόπτους στο προαύλιο ενός σχολείου για ανάκριση. Ο πρώτος ανακρινόμενος είναι ο Όλε, ένας διανοούμενος που κατέληξε να γίνει κοινός γραφειοκράτης. Παραδέχεται ότι ξόδεψε λεφτά του κράτους για να καταλήξει με μια σφαίρα στο κεφάλι! Όλοι όσοι παρίστανται αναστατώνονται. Ανάμεσά τους και εκείνη η οποία συνέταξε αυτό το βάρβαρο νόμο. Μετά από αυτό, θα κάνει τα πάντα για να ανατρέψει την κατάσταση...

Διάρκεια: 95'
Παραγωγή:Δανίας
Παίζουν: Σόρεν Πίλμαρκ, Λουίζ Μιερίτζ, Σόρεν Φάουλι, Λένε Τίμροθ
Σκηνοθέτης: Άντερς Ρόνοφ Κλάρλουντ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου