Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Τα bamboccioni

Πάντως για ένα πράγμα δεν μπορεί να κατηγορηθεί η Υπερεθνική Εταιρεία Εκπροσώπησης Εβραϊκών Συμφερόντων στην οποία από τον καιρό της Γκόλντα Μεγίρ ακόμη έχει μετατραπεί η Σοσιαλιστική Διεθνής. Ότι δεν ξέρει να τοποθετεί τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση. 
Έτσι, τοποθετήθηκε ως Επίτροπος του Γιωργάκη, 

 

ακριβώς ο κος Tommaso Padoa-Schioppa.
 

Για όσους δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ο κος Tommaso Padoa-Schioppa είναι ισόβιο μέλος του "Group of Τhirty", ήτοι του πανίσχυρου "Σώματος Οικονομικών Συμβούλων" των ΗΠΑ. 
Περισσότερο γνωστός όμως έγινε από την θητεία του στην αλήστου μνήμης κυβέρνηση Romano Prodi στην Ιταλία' και για τον περίφημο όρο του bamboccioni ήτοι μεγάλα χαζόπαιδα, για τον χαρακτηρισμό όσων αδυνατούσαν να ξεφύγουν από τα φουστάνια της μαμάς τους και να καταστούν αυτοδύναμοι. 
Όπως ήδη είπα, ο κατάλληλος άνθρωπος, ανέλαβε την κατάλληλη θέση. 
Το μόνο που δεν ξέρω είναι, αν αυτόν τον "Ειδικό Σύμβουλο του Πρωθυπουργού επί Οικονομικών Θεμάτων", ήτοι τον άνθρωπο που θα τον κρατάει από το χεράκι, θα του σκουπίζει τα σαλάκια και θα του δίνει και κανένα μπατσάκι όταν ανοίγει πολύ το στόμα του και ξεφεύγουν βατράχια, αν αυτόν τον ειδικό λοιπόν στα bamboccioni, θα τον πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο σε εποχές λιτότητας και γενικής περιστολής. 
Γιατί - ένα περίεργο πράγμα - όλοι αυτοί οι σοσιαλιστές οικονομολόγοι έχουν πιο ακριβά γούστα ακόμη και από τους επάρατους δεξιούς!!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου