Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Η κατά Καρατζαφέρην Ιστορία...


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τονίζει τα εξής: 
«Το 1940 μας χτύπησαν με "στούκας και ερπύστριες". To 2010 μας χτυπάνε με spreads και μίζες. Τότε η Ελλάδα σήκωσε το ανάστημά της. Ήρθε η ώρα να το κάνει και τώρα. Φτάνει η καταπίεση και η εκμετάλλευση του Ελληνικού λαού». 

Ο Αρκούδος Καραγεφύριος, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι ένας αγράμματος και ανιστόρητος άνθρωπος. 
Συνηθισμένος στην καφενειακή εκδοχή της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, δεν περιορίζεται πλέον να πετάει τις μπαρούφες του στους πληρωμένους μικροφονιάδες των ΜΜΕ που καλούν εκστατικοί την "σοφία" του τετράκις της εβδομάδος για να μας διαφωτίσει επί παντός του επιστητού, αλλά το κάνει και σε επίσημες δηλώσεις. Αν συμβουλευόταν τον κατά τεκμήριο περισσότερο μορφωμένο από τον ίδιο βουλευτή του κο Γεωργιάδη, ίσως να είχε πληροφορηθεί ότι τα "στούκας και οι ερπύστριες" επετέθησαν στην Ελλάδα στις 6 Απριλίου του 1941 στα πλαίσια της Γερμανικής "Επιχείρησης Μαρίτα", μετά την αποτυχία της Ιταλικής "Επιχείρησης Primavera". 
Και μάλλον του ίδιου επιπέδου είναι και οι γνώσεις του για τα "spreads" και συνολικότερα για την κρατική οικονομική διαχείριση, πράγμα που εμφαίνεται και στις τακτικές σχετικές δηλώσεις του. 
Το γεγονός ότι ο προπαγανδιστικός μηχανισμός των μεγαλοκαναλαρχών τον κατέστησε εκ του μηδενός πολιτική προσωπικότητα προκειμένου να πλήξει παντί τω τρόπω την κυβέρνηση Καραμανλή και να στηρίξει την μετάβαση στην κυβέρνηση Γεωργάκιου του Μικρού και την εκ νέου λεηλασία του τόπου, τον έκανε να πιστέψει και ο ίδιος ότι είναι κάποιος με αυθύπαρκτη λάμψη. 
Η διαφαινόμενη όμως αντικατάστασή του από την πλέον ελκυστική παρουσία της Θεοδώρας Μητσοτάκη στον ρόλο της "δεξιάς" πλαγιοκόπησης επί της Ν.Δ., αρχίζει να του προκαλεί έναν εμφανή εκνευρισμό. Και εκ τούτου και οι ασυνάρτητες πλέον και μάλλον "υπό την επίρρειαν" δηλώσεις του, πότε για το περί Σαμαρά αρχείο του και πότε για τα τσεκούρια του Βορίδη και την κάλυψη που του παρείχε. 
Τελικά καταλήγει να εμφανίζεται εξ ίσου θλιβερός με τον εν μνημονίω εταίρο του, κο Γεωργάκιο τον Μικρό, τον δηλούμενο ως πρωθυπουργό της Ελλάδος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου