Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Καταγωγή και Ηγεσία

 

Οπωσδήποτε, λίγο ενδιαφέρει το αν ένας ηγέτης χώρας είναι γνήσιος από αγνό παρθένο μαλλί γόνος της ή επίμικτος ή ακόμη και πρώτης γενεάς μέτοικος, εφ' όσον θεωρεί την χώρα αυτή πατρίδα του και ασχολείται αποκλειστικά με την ευημερία της.
Και μάλιστα στις 14/10 είχα δημοσιεύσει σχετικό σχόλιο, λίγο παραπάνω.
Στην παρούσα περίπτωση ο τρίτης γενεάς Εβραίος κος Γ. Παπανδρέου, γνωστότερος ως Γεωργάκιος ο Μικρός, καθίσταται από τις ίδιες τις πράξεις του τουλάχιστον ύποπτος ότι ενεργεί συνειδητά όχι ως πολίτης της χώρας που ανέλαβε να κυβερνήσει, αλλά ως υπάλληλος του διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου και των εντοπίων εκδοτοεργολάβων' και είναι γνωστό υπό ποίαν διεύθυνση κινείται το πρώτο και ποίους υπηρετούν περίπου δηλωμένα οι δεύτεροι.
Και επίσης ότι, ως από τις ίδιες αυτές πράξεις καταδεικνύεται, μισεί απύθμενα κάθε τι που συνιστά την λεγόμενη ελληνικότητα' θέτει δε ως πρώτη προσωπική του προτεραιότητα την εξάλειψή της προσχεδιασμένα και μεθοδικά.
Το αν αυτή η ελληνικότητα αξίζει ή όχι να διασωθεί, το αν αποτελεί εθνικισμό ή όχι η αναφορά σε αυτήν, είναι αδιάφορα για το παρόν θέμα. Εκείνο που εξετάζεται, είναι η συμπεριφορά κάποιου που αναλαμβάνει την ηγεσία μιας χώρας με πρόθεση να την καταστρέψει.
Δεν θα απολογηθώ για λογαριασμό πολιτικών προσώπων - και των πολιτικών τους πρακτικών - που διακυβέρνησαν κατά το παρελθόν. Μπορεί να υπήρξαν ηγεσίες διεφθαρμένες ή αναποτελεσματικές, αρπακτικές ή αυταρχικές.
Αλλά ηγεσία η οποία βάσει σχεδίου να επιχειρεί την κατάρρευση του κράτους που διοικεί ώστε να το παραδώσει στους πάτρωνές της ως πλήρη ιδιοκτησία τους, είναι μάλλον κάτι καινοφανές και άξιο παρατήρησης' τουλάχιστον.
Στην περίπτωση αυτή, δεν είναι η καταγωγή του ηγέτη που καθιστά ύποπτη την πολιτική την οποία προωθεί. Είναι η πολιτική του που ενδυκνείει ως ύποπτο το στοιχείο της καταγωγής του...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου